Opgericht op 2 februari 1948 speelt Concordia nu meer dan 70 jaar een belangrijke rol in de Nijkerkerveense samenleving.

Muzikale medewerking wordt verleend bij de jaarlijkse activiteiten en evenementen die in het dorp georganiseerd worden.
Voorbeelden daarvan zijn o.a. Koningsdag, de intocht van Sint Nicolaas, de winterfair en de kerstvieringen in de
verschillende kerken in het dorp.

Concordia heeft zich de laatste tijd voornamelijk  moeten richten op concertoptredens.
Door de beperkte bezetting zijn loopoptredens bijna niet meer mogelijk, nieuwe leden zijn dan ook van harte welkom.

In kleinere bezetting biedt Concordia de mogelijkheid voor muzikale opluistering van diverse evenementen zoals braderieën, markten etc.
Ook voor een serenade bij een jubileum, een kerstmannen-kapel of een pietenband kapel kunt u op ons een beroep doen.
Door het enthousiasme van de leden kan Concordia bij elke gelegenheid een passende muzikale invulling aanbieden.

Wij maken graag muziek, en komen uw evenement graag muzikaal opluisteren.
Wilt u daar gebruik van maken, neem dan contact op met ons secretariaat. (zie Contactpagina)

En natuurlijk zijn er nog de door Concordia zelf georganiseerde jaarlijkse concerten en activiteiten zoals
het zomerconcert, het kerstconcert en het jaarlijkse voorjaarsconcert in maart.

De vereniging bestaat uit drie afdelingen:

• het fanfareorkest
  • de malletband
  • de majorettegroep

Daarnaast biedt de vereniging een opleiding die leden tot een A-niveau begeleidt.

Concordia organiseert diverse acties om de clubkas te vullen.
Hierbij wordt dankbaar gebruik gemaakt van de inzet van de leden en vrijwilligers buiten de vereniging.