MPE even voorstellen

Mallet, een stokje met een balletje aan het uiteinde. Met zulke stokjes kun je melodisch slagwerk en het zogenaamde ongestemde slagwerk (bijvoorbeeld bongo’s, snaredrum, grote trom, bekkens) mee bespelen. Dit zijn instrumenten waarmee je geen bepaalde toonhoogte kunt laten horen. Wat is melodisch slagwerk waarop je een melodie kunt spelen? Iedereen kent de xylofoon: houten klankstaven met pijpen eronder die de klank versterken (resoneren). De marimba lijkt daarop maar heeft bredere klankstaven en grotere buizen en daarmee een warmer geluid. De bells heeft metalen klankstaven evenals de vibrafoon. Deze laatste heeft ook nog kleppen in de buizen die ronddraaien en met hulp van een voetpedaal het geluid laat trillen (vibreren). Elk van deze instrumenten heeft zijn eigen klankkleur. De meeste slagwerkers bespelen meerdere instrumenten. Sommige zelfs drum én melodisch slagwerk. Bij sommige nummers pakken twee slagwerkers zelfs hun elektrische (bas)gitaar erbij en mixen nog meer klanken tot een gaaf geheel. Het ensemble telt momenteel 10 leden. Er zijn nog instrumenten beschikbaar om aan te schuiven.
Door de jaren heen is de samenstelling van MPE gewijzigd. Er zijn binnen de MPE een aantal slagwerkers die de lijfspreuk “Eens een Concordiaan, altijd een Concordiaan’ dragen en al héél veel jaartjes muzikale ervaring hebben. Nieuwe slagwerkers worden enthousiast meegetrokken in het ware slagwerkfeest tijdens de repetities op de woensdagavonden onder leiding van Bert Bakker. 

Ook bij de malletband blijven nieuwe leden welkom.
Lijkt het u wat om lid te worden van deze groep? Kom dan eens vrijblijvend luisteren en een kijkje nemen.

U bent van harte welkom op woensdagavond van 19.30-21.30 uur in het voorzieningengebouw ’t Veense Hart, Van Noortstraat 36
in Nijkerkerveen.

De malletband